Logo

Helstegt kanin Provencale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Helstegt kanin Provencale

Kanin som i Provence, braiseret, parteret og serveret i en bretonsk sauce. En solrig tallerken for rejseglade, frankofile og gourmeter - Lapereau »Provencale« - 4 personer 


# Ingredienser

1 ung kanin (ca. 1½ kg)
olie
smør
salt og peber

Sauce til braisering: 
2 gulerødder
1 løg
4 fed hvidløg
3 grene timian
1 spsk tomatkoncentrat
5 tomater
4 dl hvidvin
2½ dl demi-glace (se info nederst) 
1 bundt basilikum
smør

Garniture:
400 g kartofler
400 g persillerod
¼ l piskefløde
muskatnød
1 lille bundt purløg
1 lille bundt persille
30 g smør
salt og peber

* Tilberedning

Kaninen brunes godt af. 
De hakkede gulerødder, løg og hvidløg brunes i olie. 
Timian, tomater og tomatkoncentrat kommes i. Hvidvin og demi-glace tilsættes. 
Braiseres i ovnen i ca ½ time ved 180 ºC.
Kaninen tages ud af braiseringen, parteres og holdes varm. 
Saucen nedkoges til en passende konsistens. Grønsagerne forbliver i saucen.

Garniture:
De skrællede kartofler og persillerod koges i vand med salt til de er møre. 
Pureres og fløden piskes i. 
Smages til med salt, peber og muskatnød. 
Finthakket purløg og persille vendes i pureen. 
Tilsæt smør. Serveres a part.

Sauce:
Braiseringen med grønsagerne sigtes og grønsagerne holdes varme.
Saften af braiseringen koges ned til en god konsistens og smages til med salt og peber.

Anretning:
Grønsagerne fra braiseringen lægges i bunden af fadet. 
Den hele kanin lægges på. 
Saucen tilsættes den friske basilikum og kommes over kaninen. 
Pureen serveres ved siden af i skål.

TIPS: Du kan også komme små sorte Provence oliven i braiseringen, det giver en mere sydfransk smag.

INFO: Demi-glace er en kraftig brun sauce i fransk køkken, der bruges selvstændigt eller som base til andre saucer. Udtrykket kommer fra det franske ord glace, som, når det bruges i forbindelse med en sauce, betyder "glasur".

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 5.284 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her