Logo

Hare, beskrivelse og partering

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Harer er bedst fra 3-12 mdr.
Ved indkøb må man lægge mærke til, om haren er nyskudt og ikke har for mange skudsår, og at den ikke er for mager.
Også hare burde ”brækkes op” straks efter den er skudt, da kødet på denne måde lettere holdes friskt.
Unge harer har gule små bløde, spidse øre, der let gennemrives.
Gamle harer har gule og afstumpede øre og store gule tænder og er mere eller mindre gråhårede.
4 mdr. gamle harer får ofte en hvid plet i panden.

En hare flås omtrent på samme måde som et dyr.
Man skærer et snit fra halsen over bugen til halen og et snit op ad indersiden på benene og flår da, ved hjælp af en kniv skindet af.
Hovedet kan også flås, og haren steges hel.
Først efter skindet er fjernet, opskæres haren i bugen.
Indvoldene udtages, og dyret vaskes i flere hold vand, hvorefter det tørres.
Er haren meget blodig, kan den lægges i vand nogle timer, hvorefter den tørres godt.
Ryghvirvlerne beholder en pæn form.

Hinderne aftages med en skarp kniv, og af køllerne kan benene udtages.
Kødet sammenbindes da atter.
Ribbenene hugges over og bortskæres lige under filetterne.

Alt affaldet kan koges og anvendes til brun suppe


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (34 stemmer)
Siden er blevet set 10.918 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her