En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000
spændende madopskrifter, og mere end 10.000 med billeder
Til 4 personer
#
4 skovduer
6-8 salvieblade
salt og peber
4 spsk (oliven)olie
2 mellemstore rødløg
2 fed hvidløg
2 stilke blegselleri
2½ dl rødvin
2 dl vildtfond eller hønsefond
2 spsk konc. tomatpuré
Majsstivelse
*
Krydr de rensede duer ud- og indvendig med salt og peber.
Fyld dem med salvieblade og luk for åbningen.
Brun dem på alle sider i olie i en gryde.
Tag dem op og svits herefter delte løg og delte hvidløgsfed
samt snittet blegselleri.
Kom duerne tilbage i gryden og hæld vinen ved.
Lad det koge ind kort og tilsæt tomatpureen udrørt i
vildfonden/bouillonen.
Læg låg på gryden og lad duerne mørne i ca. 40 minutter.
Vend dem af og til.
Tag duerne op af gryden.
Si evt. skyen.
Kog den lidt ind og jævn med majsstivelse udrørt i lidt
koldt bouillon eller vand.
Server duerne med den gode sauce samt løskogte ris blandet
med persille og reven
citronskal.