Har du ingen ideer til natmaden? Så har du her vort forslag:
frist gæsterne med disse lækre toast. De er hurtige.
• Hvis du vil have færre kalorier, skal du vælge tun i vand
i stedet for i olie.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 12 min. 4 portioner
# Råvarer til Toastsnitter:
1 dåse (195 g) tunfisk i olie eller vand
1 løg
1 tsk kapers
½-1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
100 g champignon
1 spsk friskpresset citronsaft
1 bundt persille
1 fed hvidløg
2 tomater
100 g gorgonzola
8 skiver formbrød
4 skiver mellemlagret goudaost
DESUDEN: bagepapir til pladen
*
Fremgangsmåde:
1 Lad tunfisken dryppe af og mos den med en gaffel.
Skær løget i tynde ringe.
Bland tunfisk, løg og kapers og smag det til med salt og
peber.
2 Skiv svampene fint og bland dem med citronsaften.
Skyl persillen. Hak persille og hvidløg fint.
Tern tomaterne.
Bland svampe, persille, hvidløg og tomater, krydr med salt
og peber.
3 Varm ovnen til 225 °C.
Tern gorgonzolaen.
Fordel svampeblandingen på 4 skiver brød og drys gorgonzola
over.
Læg tunfiskeblandingen på resten af brødskiverne og dæk med
en osteskive.
Læg bagepapir på en plade og læg brødene på.
4 Gratiner brødene i 12 min, eller til de er gyldne og osten
er smeltet.
Tag dem ud og del dem i trekanter. Server straks.
Tips & råd
Variation: læg en bid skinke på brødet.
Dæk med skiver af fetaost og tomater.
Bland olie med timian, salt og peber og dryp over og
gratiner.
Ostesorter som er gode til gratinering smelter ved høj
temperatur, fx gouda, emmentaler, gruyere, mozzarella og blåskimmelost.
PR. PORTION: Energi: Kcal 349 = kJ 1465
Kulhydrat 29 g Protein 29 g Fedt 13 g (34%) Fibre 3 g