Vi giver her en
opskrift på hjemmebagte tarteletter - er du i bekneb for tid, kan du sagtens
bruge nogle færdigkøbte.
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: ca. 1 time. Bagetid: ca. 15 min. 4 personer
# Ingredienser til Tarteletter med fisk i
tomat:
Tarteletter ca. 10
stk.:
200 g hvedemel
100 g koldt smør
1 æg
Fyld til 8 tarteletter:
500 g fast hvid
fisk, fx havtaske
salt og peber
4 dl tyk tomatsauce
1 grøn chili
frisk basilikum
*
Sådan laves Tarteletter
med fisk i tomat:
Dej: Smuldr mel med
små stykker koldt smør, så det ligner revet ost.
Saml dejen med
sammenpisket æg.
Tilsæt evt. 1-3 spsk
koldt vand, hvis dejen virker for tør.
Pak dejen i en
madplastikpose og læg den i køleskabet i ca. 1 time.
Rul dejen tyndt ud
på et meldrysset bord.
Udstik i cirkler på
størrelse med en kagetallerken, så den passer i en tartelet- eller muffinform.
Læg dejen i formene og prik bundene med en gaffel.
Sæt dem i køleskab i
ca. 15 min.
Sæt evt. en ekstra
form oven i dejen i formene, så den ikke hæver.
Bag tarteletterne i
ca. 15 min. ved 200 °C.
Fyld: Skær fisken i
2-3 cm lange strimler og krydr dem med salt og peber.
Kog tomatsaucen med
finthakket chili.
Varm fisken i saucen
i ca. 5 min., til den er gennemvarm.
Fyld tomatsauce og
fisk i lune tarteletter.
Drys med
basilikumblade og server straks.
----------- ooo OÔO ooo -----------