Det
er altid sjovt at finde på en ny slags sild til årets julefrokost. Her er lagen
til de stegte sild kogt med en mørk øl og julekrydderier.
Arbejdstid:
30 min. Koge/stegetid: 25 min. 6 personer:
#
500
g friske sildefileter
salt
og peber
1
spsk. dijonsennep
75
g rugmel
25
g smør
Lage:
1
stor mørk øl (50 cl)
1-2
rødløg
2½
dl eddike
175
g rørsukker
1
tsk hele peberkorn
3
laurbærblade
3
hele nelliker
3
hele allehånde
3
stjerneanis
*
Klip
finnerne af sildefileterne, skær dem evt. i halve på langs, og krydr dem med
salt og peber på begge sider.
Smør
dem evt. indvendigt med sennep, og fold dem hale mod hoved.
Vend
sildene i rugmel.
Varm
en pande med smør, og læg sildene på, når smørret bruser af.
Skru
ned til middel varme, og steg sildene gyldne og gennemvarme i 4-5 min. på hver
side.
Læg
dem i et ovnfast fad.
Hæld
øllet i en gryde, og kog det ind til 2½ dl.
Pil
rødløgene og skær dem i tynde skiver.
Hæld
eddike, og sukker i øllet og tilsæt krydderier.
Kog
det igennem, vend løgene i lagen og giv det et opkog.
Hæld
løg og lage over sildene, og lad dem trække i min. 3 timer og gerne til næste
dag (i køleskabet).
Server
sildene lune eller afkølede (ikke køleskabskolde) med groft rugbrød.