Røget makrel har en
markant og kraftig smag, der passer godt til sommerens friske kartofler.
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 8 min. 4 personer.
#
1 røget makrel
8 grønne salatblade
12 radiser
4 skiver groft
hvedebrød
Kartoffelsalat:
500 g nye kartofler
4 spsk mayonnaise
1 spsk fintsnittet
purløg
lidt frisk dild
salt og friskkværnet
peber
*
1. Skrub kartoflerne
rene og kog dem 8 min. i velsaltet vand.
Sluk for varmen og
lad kartoflerne trække færdige under låg 8-10 min.
Hæld vandet fra
kartoflerne og lad dem køle af.
Skær kartoflerne i
terninger eller skiver.
2. Rør mayonnaisen
sammen med purløg og dild og vend den sammen med kartoflerne.
Smag til med salt og
peber.
3. Skær hovedet og
halen af fisken.
Åbn makrellen i
bugen og læg den fladt på skindsiden.
Løft rygbenet op fra
halen.
Skrab resten af
benene væk med en kniv, vend fisken om og træk forsigtigt fiskeskindet af fra
halespidsen.
Del kødet i mindre
stykker.
4. Skyl og tør
salatbladene.
Rens radiserne og
skær store radiser i halve eller kvarte.
5. Anret stykker af
røget makrel på brød med salat, kartoffel salat og radiser.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin