Skøn pocheret torsk serveret med lækre syltede løg og salat med
sunde og sprøde bolsjebeder. Let
og godt måltid. Serveres med et glas hvidvin. Se opskriften her.
Til 1 person. Tilberedningstid:
45 minutter Koge/stegetid: 30 minutter Ikke fryseegnet.
#
½ l vand
1 spsk porretop
1 laurbærblad
2 persillestilke
2 peberkorn
salt
170 g torsk uden
skind og ben
Syltede rødløg:
2 rødløg
1½ dl eddike
3-4 tsk sukrin eller
sukker
½ tsk blandede
peberkorn
3 hele nelliker
1 stjerneanis
2 laurbærblade
Salat af bolsjebeder:
100 g bolsjebede
½ æble
25 g gulerod
10 g høvlet
parmesanost
1 tsk revet peberrod
5 g kapers
rucola
5 g citronolie
*
Kog vand op med
porretop, laurbærblad, persillestilke, peberkorn og salt og lad det simre i 20
minutter.
Pocher torsken i
kogelagen i ca. 7 minutter under låg - mærk efter, om den er færdig ved at
stikke i fisken med fx en kødnål.
Hvis nålen let går
igennem, er den færdig.
Tag torsken op og
server den straks med syltede rødløg og en salat af bolsjebeder, der er lavet i
forvejen.
Salat af bolsjebede:
Skræl og skyl
bolsjebederne og skær dem i skiver.
Skyl og skræl også
det halve æble og gulerod.
Skær æble og gulerod
i tynde skiver.
Anret det hele
sammen med parmesan, peberrod, kapers og rucola.
Dryp citronolie over
til sidst.
Syltede løg:
Pil løgene og skær
dem i tynde ringe.
Kog en lage op af
resten af ingredienserne.
Lad det koge i ca. 5
minutter.
Hæld den varme lagen
på et sylteglas og tilsæt løgringene.
Luk glasset og lad
det afkøle.
TIPS: Rucola kan
udskiftes med frisésalat.
Servér gerne et glas
hvidvin til fisken.
Kalorier 324 kcal.
Protein 38 g (47%) Kulhydrat 20 g (28%) Fedt 9 g (25%) Kostfibre 5 g.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin