Denne pizza er bagt
med cremefraiche og rødløg, der har simret bløde i olie - og er helt uden ost.
Den færdigbagte pizza toppes med røget laks og brøndkarse.
Arbejdstid: 20 min.
Stege-/bagetid: 20 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Pizza med cremefraiche og
røget laks:
Dej:
15 g gær
½ tsk sukker
100 g durummel
200 g pizzamel (tipo
00)
1½ tsk groft salt
1 spsk olie
Fyld:
1 rødløg
1+1 spsk olie
1-2 dl cremefraiche
38%
1 fed hvidløg
salt og peber
100 g røget laks
1 bundt brøndkarse
eller dild
flagesalt og sort
peber
*
Sådan laves Pizza
med cremefraiche og røget laks:
Rør gæren ud i 2½ dl
vand (maks. 37 °C), og tilsæt sukker og mel (hold lidt tilbage).
Ælt dejen godt
igennem (5-8 min.), og tilsæt salt og evt. olie.
Dejen skal være blød
og elastisk - tilsæt evt. det sidste mel, hvis dejen er for klistret.
Lad dejen hæve
tildækket i 1 times tid.
Vend dejen ud på
meldrysset bord, og del den i to stykker.
Form dem til kugler,
og lad dem hvile i 20-30 min. - hvis du har tid.
Pil rødløget og snit
det fint.
Sauter løgene bløde
i en gryde med olie i ved lav varme i ca. 10 min.
Rul dejkuglerne ud
til aflange eller runde bunde og stænk dem med olie.
Bag dem i 5 min. ved
250-275 °C
Rør cremefraiche med
knust hvidløg, salt og peber, og smør det på pizzabundene.
Fordel de bløde
rødløg over, og bag pizzaerne ca. 5 min. mere.
Tag pizzaerne ud af
ovnen, og pynt med røget laks i skiver og brøndkarse.
Drys med flagesalt
og friskkværnet sort peber og server straks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------