Pitabrød er en god klassiker, når det skal gå stærkt
i hverdagen. Prøv at erstatte det vanlige fyld med fx shawarma af lækker laks.
Så er der nye smagsglæder til alle!
Tid: 30 minutter. Antal personer: 4 (er du alene så del ingredienserne med 4)
# Det skal du bruge til pitabrød med laks:
500 g laksefilet
2 dl græsk yoghurt
1 bundt frisk dild
1 salathoved
200 g gulerødder
6-8 grove pitabrød
¼ tsk cayennepeber
1 tsk stødt kanel
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk karry
2 tsk vin- eller æbleeddike
2 spsk olie
2 fed hvidløg
salt
1 rødløg eller almindeligt løg
*
Sådan laver du pitabrød med laks:
Rør cayennepeber, kanel, spidskommen og karry sammen med
eddike og 1 spsk. olie.
Skær skindet af laksen, og skær den i 2x2 cm små tern.
Vend dem i krydderiblandingen.
Rør yoghurt med presset hvidløg og finthakket dild.
Smag dressingen til med salt.
Skyl og snit salaten.
Pil løget, og skær det i tynde både.
Skræl og riv gulerødder, og bland dem med salat og løg.
Steg laksen hårdt og hurtigt i 1 spsk. olie på en pande, til
det yderste er gyldenbrunt, men midten stadig er saftig.
Krydr med salt.
Fyld salat og laks i lunede pitabrød, og dryp med
yoghurtdressing.