Sennepssild med hjemmelavet sauce. Server til frokost eller
aftensmad med rugbrød eller som i Sverige med kogte kartofler. Her er opskriften.
# Ingredienser:
1 kg friske sild
5 dl eddike
rigeligt med klippet dild
Sennepssauce:
1 dl sur sennep
2 tsk salt
1 spsk melis
2 tsk vineddike
1 spsk vand
1 dl majsolie
*
Fremgangsmåde:
Rens sildene, skyl dem godt og træk skindet af.
Læg dem i eddike i 4 timer.
Til saucen blandes ingredienserne.
Olien piskes i lidt efter lidt.
Lad sildene løbe af, og tør dem let i et klæde.
Bland sild, sauce og dild i en skål, og sæt dem så koldt i
et døgn.
Kan opbevares 1 uge i køleskabet
Der er ikke noget der, som julen, er traditionernes tid. Det
har vi da også indført her på
denne side, idet vi bringer nogle spændende opskrifter på sild til julefrokosten
Hvorfor skal det altid bare være hvide, røde og karrysild? Næh, vi prøver noget
lidt anderledes
Sild er overfladefisk, der lever i store stimer, hvor der
kan være op til en million individer. Silden findes på begge sider af det
nordlige Atlanterhav. Ud for Nordamerika findes silden fra Cape Cod til
Labradorkysten, Sydgrønland og Island.