En lækker lille forret som giver fine brydninger mellem
sprøde rösti, salt laks og frisk cremefraiche. Billig festret • Sæt
fedtindholdet ned ved at anvende magre produkter, og steg på en pande med
teflonbelægning.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Råvarer til Minirösti med laks:
500 g faste kartofler
1 bundt purløg (ca. 1 dl)
½ bundt persille
1 æg
salt og hvid peber
2 spsk smør eller margarine
1 dl cremefraiche 18%
8 tynde skiver røget laks
*
Fremgangsmåde:
1 Skyl kartoflerne, og kog dem knapt møre med skallen på,
ca. 15 min.
Lad dem svale af, og pil dem.
2 Riv kartoflerne groft på et rivejern eller i
foodprocessoren.
Hak det meste af purløget og persillen.
Bland ⅔ af det hakkede med kartoflerne, knæk ægget i og
tilsæt krydderier.
Bland forsigtigt.
3 Kom fedtstoffet på en teflonbelagt stegepande.
Opvarm den og sæt skefulde af massen på panden.
Steg ved middelvarme, til röstierne er gyldne på begge sider.
4 Bland imens cremefraiche med resten af den hakkede
persille og purløg.
Gem nogle strå af purløget til garnering.
5 Anret röstierne på tallerkener, og arranger laksen ved
siden af sammen med cremefraiche. Garner med purløg og server straks.
Tips & råd
Den hurtigste måde at lave rösti på, er ved at anvende halvt
møre pillekartofler.
Når kartoflerne er halvt kogte, hælder du vandet fra gennem
en sprække ved låget.
Lad dem dampe lidt af, og hæld så koldt vand på, så de
hurtigt køler af.
På denne måde slipper skallen let, og du kan pille dem med
en lille kniv.
Variation:
Erstat det kryddergrønne med hakket dild og stenbiderrogn,
hvis du vil have mere luxus.
PR. PORTION: Kalorier 303 = Kilojoule 1269
Kulhydrat 24 g Protein 16 g Fedt 16 g (48%) Fibre 2 g