Logo

Lakseruller med asparges og spidskål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(10 pers.)

500 g røget laks af god kvalitet i tynde skiver
1-2 spidskål (8-10 blade)
400 g hvide asparges
200 g frisk flødeost peber

Dildpesto:
40 g nippet dild
4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
50 g pinjekerner
1 tsk salt
peber
Desuden: 1 liter grøn salat, gerne forskellige slags
Tilbehør: Italienske flûtes

Del spidskålen i blade.
Kog dem i ca. 4 min. i letsaltet vand, og afdryp og afkøl dem i en sigte.
Dup dem tørre med et rent viskestykke.
Skær den groveste del af stokken på bladene væk.
Rul 2 stykker plastfolie ud i en længde af 50 cm.
Fordel spidskålsbladene på folien til rektangler a 30 x 15 cm.
Læg lakseskiverne over, smør flødeosten på, og krydr med peber.
Skær den træge ende af aspargesene.
Kog aspargesene i letsaltet vand i ca. 12 min.
Afdryp og afkøl dem i en sigte.
Dup dem helt tørre med et rent viskestykke.
Læg aspargesene over laksen.
Rul sammen til ruller, og læg dem koldt natten over.
Skær rullerne ud på skrå.
Kom alle ingredienserne til dildpestoen i en blender, og miks det sammen.
Fordel lidt grøn salat på 10 tallerkner.
Læg et stykke lakserulle på hver tallerken, og dryp med dildpesto omkring rullen.
Server med flûte til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.161 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her