Logo

Kold lakseterrine med safran

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


# Ingredienser

3 dl fiskefond kogt klar
4 ½ blad husblas
safran
1 dl hvidvin
1700 g laks, ca. ½ side
4 rødtungefileter
300 g gulerod
1 fed hvidløg
salt og peber
1 bundt persille
4 porrer

* Tilberedning

Skræl og rens grønsagerne og kog dem møre i vand med lidt salt.
Kog hvidvinen op, tag det fra varmen og opblød husblassen deri.

Efter det er smeltet tilsættes fiskefonden.

Hvidløget der er skråret i meget tynde skiver kommes i og det afkøles. 

Laksen skæres fri for skindet og skæres i tynde lange baner.

I en terrin lægges der en bane laks, derpå stykker af halve porre og gulerødder.

Der dækkes med filetter af rødtunge, og drysses med hakket persille.


På filetterne lægges der stykker af halve porre og gulerødder og der sluttes med laks.

Den afkølede fiskefond hældes ned i formen så det dækker, og terrinen stilles i køleskab i et døgn.

Ved anretning pyntes der med frissée-salatblade der er vendt i olie og appelsinsaft, og der kan serveres en safrancreme til.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.351 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her