Klipfisk med rødbeder og majroer marineret i sennep og brombær ristet med estragon
Rødbede og sennep hører til dansk klipfisk, og i denne opskrift er de kombineret med lidt flere nyhøstede grønsager. Majroer, brombær og estragon harmonerer flot med både rødbeder, sennep og fisk.
# Ingredienser
1 kg klipfisk
½ l. mælk
3 rødbeder
6 majroer
4 spsk extra jomfruolivenolie
3 spsk rødvinsvinaigre
1 spsk dijonsennep
salt og kværnet peber
Ristede brombær:
400 g brombær
2 spsk extra jomfruolivenolie
1 potte estragon
kværnet peber
* Tilberedning
Udvand klipfisken i minimum et døgn i rigeligt vand.
Skift vandet et par gange undervejs.
Kog fisken i lige dele mælk og vand i et par minutter.
Afdryp og afkøl fisken.
Skræl rødbederne og rengør maj roerne.
Skær i ultratynde skiver, eventuelt med en tyndskræller.
Mariner i en dressing af olivenolie, rødvinsvinaigre og Dijonsennep.
Krydr med salt og kværnet peber.
Lad gerne trække minimum 5 timer.
Brombær: Opvarm olien på en pande og rist brombærrene hurtigt.
Vend med kværnet peber og grofthakket estragon.
Portionsanret fisken og kom en skefuld marinerede rødbeder og majroer ovenpå.
Top med ristede brombær og estragon.
Server eventuelt med lidt citron og strimler af ristet rugbrød.