Hel laks med citron og fløde. Fantastisk god. Servér fisken
med fennikel, dampede friske asparges, kogte kartofler, citrondressingen og
brød.
45 minutter Personer4
# Ingredienser
1 hel laks, ca. 1000 g
1 bdt dild
1 usprøjtet citron
3 dl syrnet fløde 9%, ylette e.l.
2 fennikler
salt og peber
Tilbehør:
kogte kartofler
1 bdt. grønne asparges
groft brød
*
Gør sådan:
Tænd ovnen på 200 °C.
Hak halvdelen af dilden, riv skallen af citronen.
Bland hakket dild og citronskal i den syrnede fløde, og smag
til med salt og peber.
Skær fenniklerne i tynde skiver, og læg dem på midten af en
bradepande med bagepapir.
Læg ørreden oven på fenniklen.
Skær 4-5 snit i overfladen af fisken, og læg en lille kvist
dild i snittene.
Krydr laksen ovenpå og indeni med salt og peber.
Skær citronen i skiver, og læg dem i bugen på laksen sammen
med resten af dilden.
Bag laksen i ovnen i 30-35 minutter.
Servér laksen med fennikel, dampede friske asparges, kogte
kartofler, citrondressingen og brød.