Makrel er andet end dåsefisk i tomatsauce, den er blandt
andet meget velegnet at grille. Samtidig er makrel den fisk, der indeholder
mest fiskeolie. Her får du en opskrift på grillet makrel og nederst Baconfisk.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time
#
4 portionsmakreller (sildemakreller)
50 g smør
1 tsk barbecue krydderi
1 bdt persille
olie til pensling
*
1. Skyl og rens makrellerne.
De må godt beholde hoved og hale på og de behøver ikke at
udbenes.
2. Rør smørret med barbecue krydderi og halvdelen af den
finthakkede persille.
Form det til en lille rulle, der pakkes i alufolie og lægges
i fryseren i 10 min.
3. Skær lange bjælker af det kolde smør og fyld makrellerne.
Luk evt. bugen med tandstikker.
Det er bedst, hvis makrellerne kan lægges i grill-net;
ellers pensles de grundigt med olie, inden de lægges på den varme grill.
Lad dem stege ca. 10 min. på hver side.
Vend dem et par gange.
4. Tilbehør som de øvrige fiskeretter.
Server resten af persillen til.
TIPS: Grillnet skal pensles med olie, inden fisken lægges i.
Det giver en dejlig krydret smag også at lægge en kvist af en eller anden
krydderurt, fx estragon eller rosmarin ind i nettet.
Baconfisk
Alle hele fisk kan omvikles med tynde baconskiver, inden de
grilles.
Det giver ikke alene en pikant smag til den færdige fisk,
men det forhindrer også, at fisken hænger i risten.
Husk at smøre risten med olie, inden fisken lægges på.