Fersk sild som er letsaltet, men meget egnet til frokost og som traditionelt serveres på Lolland
# Ingredienser
2 ferske sild pr. person.
groft salt
hele peberkorn
et par laurbærblade
lidt eddike
peber og dild
* Tilberedning
Rens sildene og skær hoved og hale af.
Læg dem i en skål og drys rundhåndet med groft salt og lad dem hvile koldt i 4-5 timer eller mere.
Skyl dem af og læg dem i en kasserolle med koldt vand, hele peberkorn og et par laurbærblade.
Lad dem hvile et minut eller to, når de har kogt op, hvorefter de kan serveres.
Spis dem så varme som muligt med et drys dild.
Tips: Silden lægges på den varme tallerken og lidt eddike hældes ved og peber drysses på.
Tallerkenen hæves lidt i den nærmeste side ved at lægge en ølkapsel under.
Og en øl og en brændevin er næsten nødvendigt hertil.
Samt rugbrød og smør.