En fiskeret med smag fra Middelhavet. Den nordiske fisk får
selskab af tzatziki fra Grækenland og tapenade fra Frankrig.
• Ørred indeholder gavnlige fedtstoffer. Fedtet i fisk er
velgørende for blodet.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Ørredfilet med tzatziki
4
ørredfileter a ca. 180 g
100 g
tapenade
1 spsk smør
TZATZIKI:
2 agurker
3 fed hvidløg
4 dl afdryppet yoghurt
1 spsk havsalt
3 spsk olie
sort peber
et par dråber friskpresset citronsaft
*
Fremgangsmåde:
1 Skær agurken i skiver og bland den med havsalt.
Lad det stå i et dørslag i ca. 3 timer for at trække væske
ud af agurken.
2 Sæt ovnen på 125 °C.
Skyl fiskefileterne i koldt vand og dup dem tørre med
køkkenrulle.
Smør et lag tapenade på kødsiden af fiskefileterne og rul
dem sammen.
Bind dem sammen med bomuldstråd.
3 Smelt smørret på en pande ved jævn varme og steg fisken
gylden.
Læg fileterne i et ovnfast fad og steg i ovnen i ca. 10 min.
4 Pil og pres hvidløget.
Bland agurk, hvidløg, yoghurt, salt og olie godt i en skål.
Smag til med sort peber og citronsaft.
5 Anret fisken på tallerkener sammen med tzatzikien og
server med pressede kartofler.
Tips & råd
Tapenade er det gamle provençalske ord for oliven, som er
hovedingrediensen i dette franske tilbehør. Bland 100 g sorte oliven uden sten,
1 spsk kapers, 1 fed hvidløg. 2 sardelfileter og ½ dl olivenolie.
Findel blandingen i foodprocessoren. Smør tapenade på en
baguette og gratiner i ovnen.
Godt som tilbehør til forretssalaten eller som snacks.
VARIATION: I stedet for ørred kan du fint bruge
rødspættefileter.
PR. PORTION: Energi: Kcal 608 = kJ 2553
Kulhydrat 7 g Protein 37 g Fedt 48 g (71%) Fibre 2 g