Logo

Stegt påfugl

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Stegt påfugl


I gamle dage holdt man påfugle på herregårdene og serverede dem ved særlige, festlige lejligheder. I en opskrift på stegt påfugl, fundet i en ældre kogebog for herregårdshjem, forudsætter faktisk, at man begynder med at flå påfuglen for senere hen - efter at den var stegt ­atter at iføre den fjederhammen og servere den med oprejst hale på et sølvfad! I en ældre udgave af Ma­dam Mangors "Kogebog for smaa Husholdninger" er der en mere be­skeden opskrift på "Fuglesteg" i alle størrelser, hvor det væsentligste er, at den i påfuglestørrelse skal stege i et par timer mod kun det halve for de små fugles vedkommende. Det er da til at finde ud af.
 
Bind et stort stykke tyndt skåret røget flæsk om brystet på den istandgjorte påfugl og pla­cerer den på ryggen i ovnen. I gamle dage serverede man gerne gryde­stegt påfugl, men er den nok bedre i ovn.
Dryp den omhyggeligt under stegningen, hæld skyen fra og skum den smule fedtstof fra, der flyder ovenpå.
Påfugle er ikke særlig fede.
Saucen koges ind med en god portion piskefløde, og så til bords.
 
Iøvrigt smager påfugl udmær­ket. Den ligner mest af alt en kæm­pestor stegt kylling, kødet er lige så hvidt. Og den smager faktisk lige sådan. Den var bare lidt mere tør.
 
Tips:  Forloren Påfugl
Tilbere­des på nøjagtig samme måde som forloren hare.
Du sæt­ter bare en påfuglefjer i rumpen på den umiddelbart før  serveringen!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (12 stemmer)
Siden er blevet set 8.412 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her