Hjemmelavede nuggets er bare kendt for at være et rigtig
børnehit – men det er mindst lige så godt til voksne, ja hele familien
Tilberedningstid: 35
minutter Stegetid: 10 minutter. Ikke fryseegnet. Til 1 person.
#
170 g kyllingefilet
1 æg
30 g rasp
salt og peber
10 g olie
Sursød dip:
30 g abrikosmarmelade
(uden tilsat sukker)
2 spsk lys
balsamicoeddike
30 g tomatkoncentrat
lidt friskreven
ingefær
1 spsk soya
Råkost:
50 g hvidkål
50 g gulerod
50 g forårsløg
25 g bladselleri
10 g sesamolie
1 spsk lys eddike
salt og peber
10 g sesamfrø
*
Skær kyllingekødet i
passende stykker. Vend dem i et sammenpisket æg og derefter i rasp, blandet med
salt og peber.
Varm en pande op med
olien.
Steg nuggets gyldne,
sprøde og gennemstegte.
Rør alle
ingredienserne til dippen sammen.
Striml alle
grønsagerne til råkosten helt fint.
Vend dem med
sesamolie, lys eddike, salt, peber og sesamfrø.
Server råkosten
sammen med de varme nuggets og dippen.
TIPS: Sur-sød dippen
kan byttes ud med sød chilisauce.
Kalorier: 516 kcal. Protein
44 g (34 %) Kulhydrat 18 g (17 %) Fedt 28 g (49 %) Fibre 7 g.
Slanketip: Færdigdressinger
er de rene fedtbomber. Til nød kan du vælge fedtreducerede færdigdressinger.
Men allerbedst er det at lave sin egen dressing af gode råvarer, og det tager
kun 2 minutter at piske en god dressing sammen, der indeholder både sund
planteolie og C-vitamin. Prøv fx denne: 5 g rapsolie, ½ tsk økologisk
citronskal, 1 tsk citronsaft, 1 tsk frisk timian, lidt salt og peber.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin