Sprængt and med peberrod er en gammel dansk klassiker. Her
har vi brugt franske berberiandebryster, som er helt uden ben og nemme at tilberede.
Både kødet og flødepeberroden er også luksuspålæg til et stykke smørrebrød, så
gem endelig resterne.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Saltning: 6 timer. Koge/trækketid:
40 min.
#
2 Berberi-andebryster
250 g suppeurter (løg, gulerod, selleri)
Saltlage:
½ liter vand
75 g groft salt
1 spsk farin
¼ tsk sorte peberkorn
¼ tsk nelliker
2 laurbærblade
Flødepeberrod:
2 dl piskefløde
2-3 spsk revet peberrod
1 spsk citronsaft
1 tsk sukker
salt og peber
Grønsager:
1 bundt forårsløg eller små porrer
1 bundt nye gulerødder
½ tsk salt
15 g smør eller 1 spsk olie
Tilbehør:
rugbrød eller kogte kartofler
*
1. Kog en lage af vand, salt, farin og krydderier, og lad
den blive helt kold.
Rids skindet på andebrysterne med en skarp kniv, og fjern
senerne på kødsiden.
Læg andebrysterne i lagen, og sæt dem i køleskabet i 5-6
timer.
2. Pisk fløden til skum, og smag til med fintrevet peberrod,
citronsaft, sukker, salt og peber.
Top fløde-peberroden op på tykke citronskiver, og sæt dem i
fryseren i 1 times tid - eller hæld blot cremen i en skål, og sæt den koldt.
3. Tag andebrysterne op af saltlagen, og læg dem i en gryde
med koldt vand, der akkurat dækker.
Giv dem et opkog, og kasser kogevandet.
Sæt dem over igen med friskt vand, og giv det et stille opkog.
Tilsæt rensede suppeurter, og lad kødet simre ved ganske
svag varme i 12 min.
Tag gryden af varmen, og lad andebrysterne trække i lagen i
15 min.
4. Rens forårsløg og gulerødder, og damp dem møre i lidt
kogende vand tilsat salt og smør eller olivenolie.
Træk skindet af andebrysterne, og skær kødet i tynde skiver
på tværs af kødtrådene.
Anret kødet med de dampede grønsager og flødepeberrod.
Server rugbrød eller kogte kartofler til.
TIPS: Du kan også vælge at stege andebrysterne: Dup dem
tørre med køkkenrulle, og brun dem på skindsiden først på en varm pande. Brun derefter
kødsiden. Skru lidt ned for varmen, og steg dem ca 8 min på hver side. Lad dem
hvile tildækket på en varm tallerken i 8-10 min, før du skærer kødet i skiver.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin