Prøv at salte og
koge et berberiandebryst det smager skønt også som pålæg på rugbrød med en god
peberrodssalat.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 35 min. Saltning: 6-8 timer. Kogetid: 25
min.
#
1 berberi andebryst
(300 g)
½ liter vand
2 spsk salt
1 tsk sukker
5 sorte peberkorn
1 laurbærblad
1 porre
2-3 gulerødder
200 g knoldselleri
1-2 spsk fintrevet
peberrod
salt og peber
Tilbehør: groft
rugbrød
*
Kog en lage af vand,
salt, sukker og krydderier, og køl den helt af.
Læg andebrystet i
saltlagen, og stil det i køleskabet i 6-8 timer.
Tag andebrystet op
af lagen, og læg det i en gryde med frisk koldt vand (ca. ½ liter).
Giv det et opkog,
fjern skum, og tilsæt de rensede urter.
Lad det simre under
låg i 15 min.
Tag gryden af
varmen, og lad andebrystet trække i lagen.
Tag urterne op, og
blend dem til en grov mos.
Smag til med
fintrevet peberrod, salt og peber.
Skær skindet af
andebrystet, og skær kødet i tynde skiver.
Server med grønsagsmos
og groft rugbrød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin