Logo

Andebryststeg med rodfrugter i appelsinsky

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Andebryststeg med rodfrugter i appelsinsky og braiseret julesalat og valnøddekartofler

# Ingredienser

1 andebryststeg med brystben 950-1000 g
8 skalotteløg
1 persillerod
½ knold selleri
1 fennikel
2 spsk sukker
2 spsk mørk balsamico eddike
1 dl hvidvin
8 appelsiner
2 fed hvidløg
3 kviste rosmarin
1 dl kyllingefond 
1 spsk Maizena
60 g smør 
salt, peber, sukker
4 stk faste julesalathoveder
1 dl æblecider-eddike
1 fed hvidløg
½ dl sukker
1 spsk timianblade
1 spsk olivenolie
½ dl valnøddeolie
3 spsk hakket persille
50 g valnødder
600 g små kartofler
2 spsk olivenolie
2 spsk rørsukker
 
* Tilberedning
Tænd ovnen på 170°.
Rids skindet på andebrystet og gnid det med salt.
Kom det på en kold pande og steg brystet ved svag varme, indtil det er gyldent og sprødt. 
Kom andebrystet i ovnen i 10-15 min.
Lad det hvile i 15 min. før udskæring.

Skræl løg, hvidløg og rodfrugter.
Skær rodfrugterne i tern på ca. 1 cm x 1 cm og del skalotteløg i to.
Hæld halvdelen af andefedtet fra panden og rist rodfrugter og hakket skalotteløg hurtigt ved høj varme.
Karamelliser sukkeret i en gryde og kog det op med balsamico og hvidvin.

Riv skal af 1 appelsin (gem det til kartoflerne) og pres saften af resten.
Tilsæt appelsinsaft sammen med hakket hvidløg og rosmarin og kog det hele ind til ca. ⅓.
Tilsæt kyllingefond og kog saucen igennem et par min. Jævn den med
Maizena rørt ud i lidt vand.

Kom rodfrugterne ned i saucen.
Pisk smør i saucen lige før servering – saucen må herefter kun varmes kort op, og ikke koge, da den ellers vil skille.

Braiseret julesalat
Blancher julesalat i saltet vand 1-2 min. og kom den i isvand.
Kog en lage af æblecider-eddike, hvidløg, sukker og timian.
Tør julesalaten grundigt med køkkenrulle og rist den i olie.
Kom julesalaten i et ovnfast fad, krydr med salt og peber og hæld lagen over. 
Kom julesalaten i ovnen i 20-25 min., indtil den er mør.
Hæld overskydende lage fra.

Valnøddekartofler
Bland valnøddeolie, appelsinskal, persille og hakkede, ristede valnødder.
Kog kartoflerne og rist dem let gyldne i olie og tilsæt rørsukker det sidste minut.
Vend kartoflerne rundt i valnøddeblandingen.

Server andebrystet skåret i skiver med de appelsinglaserede rodfrugter, den braiserede julesalat og valnøddekartoflerne.
 
Tips: Når man skal lave festmad, kan det være en god idé at forberede fx sauce og grønsager på forhånd, og opbevare det i køleskabet, inden det skal bruges.
I stedet for valnøddeolie kan du bruge en anden olie, og som erstatning for æblecider-eddiken kan du bruge kryddereddike.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.033 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her