Logo

Andebryst med appelsin og chili

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Andebryst med appelsin og chili

 

Når Mortensaften falder på en mandag, er det nemmest at servere andebryst. Vi har twistet retten med appelsin og chili.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid. 30 min. Fryseegnet.

 

#

1 berberiandebryst ca. 300 g

1 frisk rød chili

1 lille fed hvidløg

1 økologisk appelsin

1 spsk sukker

3 spsk appelsinsaft

1 spsk limesaft

1 dl ande- eller hønsebouillon

15 g smør

salt og peber

Tilbehør:

fx kartofler eller ris samt grønsager

*

 

RIDS brystskindet på kryds og tværs, og gnid det med salt og peber.

Brun andebrystet på en varm pande på skindsiden først.

Hæld det meste af fedtet af panden (gem det), og lad brystet stege ved middel varme ca. 8 min. på hver side.

 

STEG chilien hel sort over en glasflamme eller under grillen i ovnen.

Pak den ind i film, og lad den afkøle.

Træk det sorte skind af den, halver den, og skrab frø og mellemvægge ud.

Hak chilien fint sammen med hvidløg og fintrevet appelsinskal.

 

TAG andebrystet af panden, og pak det ind i stanniol.

Tør panden af med køkkenrulle, og smelt sukkeret til gylden karamel.

Tilsæt appelsin- og limesaft, og kog det igennem.

Tilsæt bouillon og chili! hvidløg/appelsin, og kog det igennem.

Smag til med salt, og pisk koldt smør i.

 

SKÆR andebrystet i tynde skiver, og anret med sauce og det valgte tilbehør.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.766 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her