Garniture:
1 lille blomkål
4 gulerødder
1 glas marineret hvidløg
4 løg
1 kg kartofler
½ rød peber
½ gul peber
½ grøn peber
1,5 dl olie
purløg og dild
2 tsk salt
1 tsk paprika
1 tsk peber
Øldåsen:
2 øldåser halvfulde af øl
1 god kvist rosmarin
1 god kvist citron-timian
1 lille laurbærblad
Sauce:
1 flaske Jensen’s Whisky sauce
1 brev Knorr’s Bearnaise pulver.
Kylling:
2 gode landkyllinger 1200-1400 gram
2 spsk olie
Salt og peber efter smag
Kyllingen:
Kom krydderkvistene i øldåserne, smør kyllingerne udvendig og indvendig med olie, drys godt med salt og friskkværnet peber.
Monter kyllingerne på dåserne, sæt dem i gasgrillen ved 200 °C.
Stegetid ca. 1 time pr. kg hver kylling vejer.
Garnituren:
Det hele skæres i mindre stykker og ingredienserne inkl. marinaden blandes i en plasticpose.
Kommes i en passende foliebakke, så laget er cirka 7 cm tykt.
Sættes i grillen ved siden af kyllingerne stegetid ca. ½ time ved 200°C
Saucen:
Lav Bearnaisesaucen efter forskrifterne og bland whisky saucen i.
Eller endnu bedre lav din egen bearnaise/whiskysauce.
Billedet er indsendt af en venlig bruger. TAK