En god gammeldags gryderet med nakkefilet og kartoffelmos er
sagen og så er der rødbeder ved siden af. Kom lidt whisky i og retten bliver
himmelsk.
# Ingredienser
Vikingegryde:
500 g skåret svinekød, fx nakkefilet
1 bakke marksvampe
80 g bacon
2 store løg skåret i tern
2 fed hvidløg
2 spsk hvedemel
1 spsk paprika
2 spsk smør
2 dl vand
3 pølser eller 300 g cocktailpølser
1 ds tomatpuré
5 dl fløde
salt og peber
Kartoffelmos
1 kg kartofler
1.5 dl mælk
2 spsk smør
salt og peber
Syltede rødbeder
1 del sukker
2 del eddike
2 kvist timian
1 stjerneanis
salt og peber
*
Syltede rødbeder:
Skær rødbeder i tynde skiver, eller små tern.
Kog eddike og sukker op sammen med timian og stjerneanis, så
sukkeret bliver opløst.
Smag til med salt og peber.
Kog rødbederne op i lagen i 5-10 minutter og lad dem stå i
10-20 minutter.
Så er de klar til servering.
Kartoffelmos:
Kog kartoflerne uden salt til de er meget møre, ca. 20-30
minutter.
Skær dem gerne i tern inden.
Hæld vandet fra.
Tilsæt smør og mælk, pisk sammen med en træske og smag til
med salt og peber.
Til vikingegryden:
Brun smør i en gryde og svits svinekødet af på alle sider.
Tag det op ad gryden.
Brun bacon af, når det begynder at blive gyldent, så
tilsættes løg, hvidløg og svampe.
Rist det hele godt af.
Til sidst krydres der med paprika.
Lad det blive varmet godt igennem sammen med fyldet.
Tilsæt kødet og de 2 spsk mel.
Rør godt rundt på medium varme.
Tilsæt vand og lad det koge godt igennem.
Ca. 20 minutter før servering tilsættes tomatkoncentrat,
pølser i små stykker og fløde.
Lad det hele koge indtil fløden begynder at blive tyk.
Server vikingegryden med mos og rødbeder.