Fire dejlige svinekoteletter med mayo og salat til i dag, og
fire til i morgen i dejlige mexican-wrap.
4 personer. Arbejdstid: 30-45 min. Samlet tid: 60 min.
# Ingredienser
1 kg små kartofler
6 majskolber (2 til i morgen)
8 koteletter (4 til i morgen)
2 spsk smør til stegning
Hjemmelavet mayonnaise:
1 pasteuriseret æggeblomme
1 tsk salt
3½ dl olie
½ citron
1½ tsk hvidvinseddike
1 tsk dijonsennep
1 nip hvid peber
Salat:
1 hoved hjertesalat
1 bk cherrytomater
1 håndfuld basilikum
Vinaigrette:
5 spsk olie
2 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike
1 tsk grovkornet sennep
1 tsk sirup
salt og peber
*
Vask kartoflerne og kog dem møre.
Hæld vandet fra.
Kog majsene i letsaltet vand i 12-15 minutter, og gem to til
dagen efter
Mayonnaise:
Pisk æggeblommen med salt til, den har en sej konsistens.
Pisk langsomt olien i.
Først dråbevis, og dernæst gradvist mere under konstant
piskning.
Undgå at hælde for meget olie i ad gangen - ellers er der
risiko for at den skiller!
Jo mere olie du kommer i, jo tykkere bliver mayonnaisen.
Tilsæt citronsaft og smag sammen med hvidvinseddike, sennep,
salt og hvid peber.
Stil mayonnaisen til side indtil servering
Salat:
Vask og skyl salaten, riv bladene i mindre stykker, og kom
dem i en skål
Halver tomaterne, og kom dem over salatbladene.
Fordel blade af basilikum over.
Ryst alle ingredienserne til vinaigretten sammen og hæld den
over lige før servering.
Kværn friskkværnet peber over til sidst.
Koteletter:
Steg koteletterne på en varm pande eller grill ca. 3-5 min på hver side
afhængig af tykkelsen
Gem 4 koteletter til dagen efter.
Server kødet med kogte kartofler, majs, salat og mayonnaise
som tilbehør
Resterne af koteletterne bruges til en lækker wrap med
majs og guacamole - i morgen.