Oprindelig blev Skipperlabskovs tilberedt af saltet oksekød og letsaltet, stribet flæsk sammen med løg og kartofler. I dag bruges udelukkende fersk oksekød, og der tilsættes kogt eller røget skinke de sidste 10 minutter af kogetiden. Det er en af de få retter, som fra søen, fra sejlskibenes tid, er blevet overført til landjorden.
Til 4 personer
½ kg oksekød, fx. bov
2 skivede løg
1 kg skivede kartofler
4 dl bouillon, suppe eller vand
1 laurbærblad
6-8 hele peberkorn
2 kviste timian
4 stk hel allehånde
250 g kogt eller røget skinke
salt
evt. smørklatter
1 bdt purløg
Skær kødet i små terninger.
Læg kød, løg og kartofler lagvis i en gryde med krydderierne.
Tilsæt bouillonen og lad det koge ved svag varme under låg, til kødet er mørt og kartoflerne let udkogte.
Når der mangler ca. 10 minutter af kogetiden, tilsættes skinketerninger.
Smag til med salt.
Anret i et halvdybt fad.
En smørklat kommes på hver portion, og der drysses med klippet purløg.
Rugbrød, syltede rødbeder og/eller agurker serveres til.