Citronsauce er en frisk og lækker mælkesauce, der laves
ligesom persillesauce blot smagt til med citron. Her har vi sat den sammen med
persillestegt svinekød, fennikel og gulerødder.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 20 min. 4 personer
#
Citronsauce:
½ liter mælk
½ dl hvedemel
1 økologisk citron
salt og peber
Stegte grønsager:
4 gulerødder
2 fennikel
2 spsk olie
300 g spinat
Skinkeschnitzler:
½ bundt bredbladet persille
4 skinkeschnitzler (ca. 500 g)
2 spsk olie eller smør
Tilbehør:
kogte kartofler
*
Citronsauce: Pisk mælk og mel sammen i en gryde.
Kog op under omrøring og lad saucen simre ved svag varme i
mindst 5 min.
Rør ofte, så den ikke brænder på.
Vask citronen, riv skallen fint og pres saften.
Smag saucen til med citronskal, citronsaft, salt og peber.
Smagen skal være frisk uden at blive for syrlig.
Stegte grønsager: Rens gulerødderne og skær dem i tynde
skiver.
Rens fenniklerne og skær dem i tynde både.
Steg dem i olie på en stor pande, til de bliver gyldne og
stadig er sprøde.
Skyl spinaten grundigt og slyng den tør.
Vend den i grønsagerne og steg under omrøring, til det
akkurat falder sammen.
Krydr med salt og peber.
Skinkeschnitzler: Skyl persillen og hak den groft.
Drys den jævnt på begge sider af skinkeschnitzlerne.
Krydr med salt og peber.
Steg kødet på en stor varm pande med smør og olie, til de er
gyldenbrune på begge sider.
Server skinkeschnitzlerne med citronsauce, stegte grønsager
og kogte kartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin