lnviter gæster til søndagsbrunch. Skinke i saltdej med abrikoschutney og en lækker aspargessalat til er ideelt. Se også: Aspargessalat
Alt kan forberedes i forvejen, så man uden stress kan hellige sig gæsterne.
Til 10 portioner - Spis noget godt i aften
Dej:
6 g havsalt
630 g hvedemel
3 æg
Fyld:
2 kg saltet skinke uden svær
friskkværnet peber
12 kryddernelliker
1 kvist rosmarin
Chutney:
300 g abrikoser
2 løg
2 chilipeber
1 stykke frisk ingefær (ca. 2 cm lang)
1 tsk sødemiddel cyclamat
1 tsk sennepskorn
1 knsp stødt kanel
1 knsp stødt nellike
1 lille pose safran
1 dl gulerodssaft
½ dl æbleeddike
*
o Ælt salt. 600 g mel, æg og 2¼ dl vand sammen og stil dejen koldt i 1 time.
B. Skyl skinken, dup den tør og gnid den med peber.
Rids den og stik nelliker i. Drys rosmarin over.
C. Rul saltdejen ud på et melet bord og rul skinken ind i den.
Klem kanterne fast sammen.
Sæt den i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i 2 timer.
D. Udsten abrikoserne og skær dem i små stykker.
Pil løgene og skær dem i tern.
Fjern kernerne fra chilipebrene og skær pebrene i ringe.
E. Skræl ingefæren og riv den.
Kog abrikoser, løg og chilipeber sammen med sødemiddel, krydderier, gulerodssaft og eddike under omrøring i 30 min., så det bliver til en mos.
Server den afkølet til skinken.
Pr portion 1461/349 kJ/kcal. 41 g protein. 13 g fedt. 11 g kulhydrat. 1 g fibre.