Meloner kan forvandle parmaskinken til en vidunderlig salat,
med en meget lille arbejdsindsats. Server en let dressing til. Sundt og godt •
Melon er en god C-vitaminkilde • Parmaskinke er meget mager, når den ydre
fedtrand er skåret fra.
Forberedelse 15 min. 4 portioner
# Råvarer til Skinke- og melonsalat:
1 lille honning- eller cantaloup-melon
eller en kombination
1 hoved julesalat
8 skiver parmaskinke (fedtet fjernet)
½ dl hakket purløg
DRESSING:
1 rødløg
1 tsk olie
1 spsk balsamvineddike
1 tsk små kapers (valgfrit)
sort peber
*
Fremgangsmåde:
1 Halver melonen og fjern kernerne.
Skær skallen af med en skarp kniv.
Skær melonen i tynde både eller i tern.
2 Skær bunden af julesalaten og del bladene i to på langs.
3 Pil og hak løget fint til dressingen.
Bland det hakkede løg med olie, vineddike, kapers og lidt
sort peber.
Stil dressingen til side.
4 Anret melon og julesalat på fire tallerkener.
Læg to skiver skinke dekorativt på hver tallerken.
Drys med hakket purløg og hæld dressingen over lige inden
serveringen.
Tips & råd
Anvend et kuglejern, til at lave fine kugler af melonen.
Eller skær melonen ud i store tern, for et mere dagligdags
udseende.
Hak løget ved først at dele det på midten.
Skær det siden i lodrette skiver og til sidst vandret.
VARIATION
Kig på grønsagsdiskens melon udvalg og prøv forskellige
typer meloner i salaten.
Erstat evt. julesalaten med anden slags salat.
PR. PORTION: Energi: Kcal 90 = kJ 378
Kulhydrat 12 g Protein 6 g Fedt 2 g (20%) Fibre 2 g