Melon stammer oprindeligt fra Indien og har derfra spredt
sig til Afrika og Mellemøsten. Meloner er i græskar-familien og derved i familie
med både græskar, agurk og squash. Netmelon er en rund og lysegrøn melon, som
også kan være oval. En god, moden melon skal være lidt blød i skallen og dufte
af melon ved stilkenden. Som navnet antyder, har den et netmønster i skallen. Den
har et hulrum i midten med kerner og frugtkødet er sødt og aromatisk. Alle
meloner undtagen vandmelon, er forædlede varianter af sukkermelonen.
Tips til tilberedning
• Skær melonen over og skrab kernerne ud
• Brug melonen som tilbehør til grillmaden enten alene i
tern, eller vendt i salaten
• Klassikeren: Skær melonen i skiver og vikl en skive
parmaskinke omkring
• Prøv den som dessert med fx hindbær eller brombær med
friskhakket mynte over
Vidste du at...
Navnet netmelon kommer af, at selve melonen vokser hurtigere
end skallen, som så brister og danner et netagtigt mønster.
Opbevaring
Ved stuetemperatur før den skæres igennem. Når melonen er
skåret igennem, bør de hurtigt spises, da holdbarheden nedsættes. Ved opbevaring
i køleskab, afgiver den smag til andre madvarer. Pak melonen omhyggeligt ind
hvis den opbevares i køleskab.
I sæson
Juli til September