1 stor plade optøet butterdej el. mørdej
75 g bacon i tynde strimler
75 g skinke i tynde strimler
50 g smør
50 g hvedemel
2-3 dl mælk
1 æg
100 g revet emmentaler
salt og peber
rasp
Salat, groftrevet iceberg
Vinaigrette:
3 spsk olie
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk dijonsennep
salt og peber
Beklæd en tærteform med den optøede udrullede dej og prik bunden med en gaffel.
Svits bacon gyldent og læg det til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel under omrøring.
Tilsæt mælk lidt efter lidt, indtil du har en tyk opbagning, der dog stadig er lind og til at røre i, måske skal der bruges mere mælk?
Lad den koge igennem, så melsmagen forsvinder.
Lad den afkøle lidt før det sammenpiskede æg piskes i.
Tilsæt bacon, skinke og ost, smag til med salt og peber og hæld blandingen i tærteformen.
Drys med lidt rasp.
Bages ved 200°C indtil gennembagt og gyldenbrun ca. 30-45 min.
Må gerne stå 15-30 min. inden servering
Salat:
Mix indgredienserne til vinaigretten og bland den i salaten lige før servering.
Istedet for eller sammen med grøn salat, kan der serveres tomatsalat med finthakket løg og agurk - samme vinaigrette evt. smagt til med lidt sukker.
Retten er overhovedet ikke fedtfattig, men smager forrygende godt.
Salaten er et must, der komplementerer den fede tærte.