Logo

Poulet gris "Basquaise" med jabugo skinke, boudin, ballotine...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

, bønnepuré og sprød skinke samt PX sirup og pebercoulis

- Kylling på baskisk. (4 personer)
 
1 kylling poulet gris (1) a 1 ½-2 kg med ind­mad.
100 g tørrede hvide bønner.
100 g Jabugo skinke (lufttørret spansk sortfodsskin­ke).
4 ultratynde skjver Jabugo skinke
4 røde peberfrugter.
1 helt hvidløg.
4 fuld­modne tomater.
1 blegselleri.
2 gulerødder.
2 skalotteløg.
¾ l hønsefond.
1 ½ dl hvidvin.
¼ g safran.
3 knsp. piment d'Espelette.
Extra jomfruolivenolie.
Bredbladet persille.
50 g Ossau-Iraty (fast fåremælksost fra Baskerlandet).
Citronsaft
Lammetarme.
1 kvist rosmarin.
1 dl PX Pédro Ximenez vinagre.
1 spsk sherry vinaigre.
Salt, peber
 
(1) Poulet gris: Fransk frilands-kyllingetype, Label Rouge, med mørkt kød fra firmaet Miéral. Minder om perlehøne, der kan bruges i stedet. Importeres bl.a. af Kalu, tlf 33 24 12 22.
 
Kylling: Gør kyllingen i stand, så brystet bliver på brystbenet i et stykke.
Udben overlårene og hak kødet fra under­lårene.
 
Udblød de hvide bønner i rigeligt vand i 1 døgn.
Skær 75 g Jabugo skinke i små tern.
Gem ureelle rester til bønnepuré.
Skær 25 g Jabugo skinke i tynde stave.
Brænd peberfrugterne over et gasblus, til de er helt sorte på alle sider, lad hvile under film ½ time, flå skindet af og fjern ker­nerne.
Skær det flåede tomatkød i små tern (con­cassé).
 
Sauce Basquaise: Skær blegselleri og gulerød i små tern, sauter i olivenolie, til­sæt de hele fed hvidløg, men gem 2 til bøn­nepuré, og brun det hele grundigt.
Tilsæt 50 g skinke i tern, hakket skalotteløg, Piment d'Espelette og safran, derefter hvidvin.
Reducer til ⅓, tilsæt ½ l hønse fond og halvdelen af de udblødte bønner og lad simre, til bønnerne er møre, ca. 45 minut­ter.
Monter umiddelbart før servering med oli­venolie og tilsæt tomatconcassé, peber­frugttern af 2 peberfrugter og chiffonade af persille (strimlet persille).
Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
 
Boudin: Rist kyllingeindmaden (hjerte, lever og kråse) på pande og hak det groft med kniv.
Bland med halvdelen af det hakkede lår­kød, krydr med Piment d'Espelette, tilsæt 25 g fine tern afJabugo skinke og fyld far­sen i lammetarme.
Hæng pølserne til tørre i et døgn eller mere på et ventileret køligt sted.
 
Ballottine af lår: Bank overlårene let ud.
Krydr med salt og peber samt Piment d'Espelette, sprøjt en bræmme af resten af det hakkede kyllingekød i midten, læg en stav Jabugo skinke over og sprøjt igen med fars.
Rul lårene sammen og stram op i alufolie til en ballottine.
Bag de 2 ballotti­ner i ovn ved 160º i 12 minutter.
 
Kyllingebryst: Krydr brystet med salt og peber og brun det i olivenolie på en pande.
Steg brystet i ovnen ved 160º i 25 minutter og lad hvile med brystet nedad i 12-15 minutter.
 
Sprød skinke: Bag skinkeskiverne sprøde i pres mellem bagepapir og 2 bageplader ved 160º i 12-15 minutter.
 
Bønne pure: Kog resten af de udblødte bønner møre i vand med salt samt 2 fed hvidløg, ureelle rester fra skinken samt en lille kvist rosmarin.
Kør bønnerne på robot med lidt olivenolie og 25 g Ossau-Iraty.
Pres pureen gennem en sigte og smag til.
 
PX sirup: Reducer PX vinaigren til det halve, tilsæt ¼ l hønsefond og reducer til passende konsistens og smag.
 
Pebercoulis: Kør det resterende kød fra de brændte peberfrugter på blender med lidt sherryvinaigre, olivenolie, salt og peber samt 25 g reven Ossau-Iraty.
 
Anretning: Steg boudinerne let gyldne i olie på en pande og læg dem ned i bas­quaise saucen. varm igennem.
Steg de farserede overlår sprøde på skinds­iden i olivenolie på en pande og halver dem.
Lun bønnepureen.
Skær brystfileterne af brystbenet og halver dem.
Server med PX sirup og Pebercoulis og pynt med den sprøde skinkeskive.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.765 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her