(Opskrift fra Inga Lund: Cøliaki. 1982)
2 dl vand
30 g gær
1 spsk olie
½ tsk salt
350 g pre-mix
Udrør gæren i vandet, der er opvarmet til 35° (fingervarmt).
Tilsæt salt, olie og pre-mix og ælt godt.
Lad dejen hæve 15 minutter.
Tomatsauce:
1 dåse tomater
1 spsk tomatpure
2 spsk finthakket løg
oregano eller basilikum
Fyld:
200 g skinke, strimlet
250 g champignon, skivede
evt. lidt sorte oliven
Eller:
en fast kødsovs af hakket oksekød, løg, tomatpure, salt og peber.
Hak tomaterne, kom dem i en lille gryde sammen med væden fra dåsen og de øvrige ingredienser.
Lad saucen koge til den er jævn og tyk.
Rul dejen ud så den passer til en bradepande.
Fordel tomatsaucen over dejen.
Læg skinke og skivede, smørstegte champignon eller kødsaucen over. Drys med groftreven ost og lidt oregano eller basilikum.
Dryp til sidst lidt olie over og bag pizzaen i ca. 15 minutter ved 250ºC.
Tips: Tomatsauce af friske tomater smager meget bedre, end den man kan lave af dåsetomater. Sådan: Hak ca. 8 bløde tomater uden skind. Kom dem i en gryde sammen med hakket løg. Smag til med salt, peber, lidt tomatpure og timian. Koges lidt ind.