Fin mad til større børn, skåret i pæne stykker til tag-selv-bord.
Portionen rækker til ca. 8 personer.
Dej:
25 g gær
½ tsk salt
2 spsk olie
ca. 240 g hvedemel
1 ½ dl vand
Tomatsauce:
1 dåse tomater
1 spsk tomatpure
2 spsk finthakket løg
oregano eller basilikum
Fyld:
200 g skinke, strimlet
250 g champignon, skivede
evt. lidt sorte oliven
Eller:
en fast kødsovs af hakket oksekød, løg, tomatpure, salt og peber.
Kom den smuldrede gær i en stor skål.
Tilsæt salt, olie og hvedemel, hæld lunkent vand ved og ælt dejen sammen. Lad den hæve et lunt sted, dækket af et viskestykke til dobbelt størrelse, det varer ca. ½ time.
Lav tomatsaucen imens.
Hak tomaterne, kom dem i en lille gryde sammen med væden fra dåsen og de øvrige ingredienser.
Lad saucen koge til den er jævn og tyk.
Rul dejen ud så den passer til en bradepande.
Fordel tomatsaucen over dejen.
Læg skinke og skivede, smørstegte champignon eller kødsaucen over. Drys med groftreven ost og lidt oregano eller basilikum.
Dryp til sidst lidt olie over og bag pizzaen i ca. 15 minutter ved 250ºC.
Tips: Tomatsauce af friske tomater smager meget bedre, end den man kan lave af dåsetomater. Sådan: Hak ca. 8 bløde tomater uden skind. Kom dem i en gryde sammen med hakket løg. Smag til med salt, peber, lidt tomatpure og timian. Koges lidt ind.
Man kan købe udmærkede færdiglavede italienske pizzabunde.
Pizzabund til glutenallergikere, se: Pizzabund til glutenallergikere
Kom til min fødselsdag, Hanne Olsen, Mallings 1986