1 portion pizza-dej
Fyld:
1 kg modne tomater (evt. fra dåse)
4 skiverkogt skinke (ca 150 gr)
250 g gorgonzola
2 kvist e timian
salt og peber
3-4 spsk olivenolie
*
Lav en portion pizza-dej. Sæt ovnen på 250ºC.
Skold og flå tomaterne, befri dem evt. for kerner, og hak kødet med en
kniv.
Dåsetomater skal bare dryppe af og hakkes. Skær osten i små terninger.
Ælt dejen igennem på et melet bord.
Del den i to lige store stykker og rul hver del til en tynd plade med en diameter på ca 20 cm.
Fold en lille kant hele vejen rundt, så fyldet bliver på plads.
Smør en bageplade med olivenolie og anbring pizzabundene herpå. Fordel de hakkede tomater over bundene, drys med timianblade, salt og peber, læg skinkeskiverne på og fordel osteterningerne øverst.
Pensl kanterne med olie og dryp også pizzafyldet med olie.
Sæt pizzaerne nederst i den meget varme ovn og bag dem ca 20 min, til de er sprøde og kanten gyldenbrun.
Tips: Pizzadejen kan også udrulles til et rektangel i bagepladens
størrelse. Kan fryses.