Dej:
25 g gær
2 dl lunken vand
1 æg
1 spsk olie
½ tsk salt
50 g revet gulerod
75 g rugmel (1 ½ dl )
300 g hvedemel (6 dl )
Fyld pr. stk
1 tynd skive hamburgryg
1 skive ost 30+
½ minimajs
2 tynde tomatbåde
Til pensling: ylette
*
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen sammen og lad den hæve tildækket i ca. 30 min.
Del dejen i 16 lige store stykker.
Rul hvert enkelt stykke ud , så det har størrelsen af en desserttallerken.
Læg fyldet på pg pensl kanten med ylette.
Fold dejen sammen om fyldet og luk med en gaffel.
Pensl piroggerne med ylette.
Bag dem ved 225° i ca. 15 min.
Kan serveres som frokostret sammen med en blandet salat.
Tips: Er fryseegnet. Kan også laves i mindre størrelser (nedsat bagetid).