Logo

Mørbrad terrin med syltede tranebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørbrad terrin med syltede tranebær

1 svinemørbrad

smør til bruning

salt, peber

25 g tørrede vilde svampe

750 g hakket svinekød

2 æg

2 finthakkede skalotteløg

1 spsk syltede rosa peberkorn

½ dl rasp

1 tsk salt

peber

1 dl rød portvin

100 g spegeskinke eller lufttørret skinke i skiver

Syltede tranebær:

½ dl vand

100 g sukker

½ stang vanilje

¼ dl balsamico vineddike

1 pose friske tranebær

Tilbehør: Salat og hjerteflute

*

Brun mørbraden i lidt smør på en pande og krydr med salt og peber.

Læg svampene i blød som anvist på emballagen.

Rør hakket svinekød sammen med æg, skalotteløg, peberkorn, rasp, salt og peber.

Hak de udblødte svampe, så stykkerne ikke er for store og rør dem i farsen sammen med portvin.

Beklæd en aflang form med bagepapir og læg skiver af skinke i, så den dækker siderne.

Kom først halvdelen af farsen i formen, læg mørbraden midt i og kom resten af farsen oven på, så den er dækket.

Glat farsen, så overfladen er jævn.

Bag terrinen ved 175°C i ca. 1 time.

Lad terrinen hvile under pres i køleskabet til næste dag.

Bring vand, sukker og vanilje i kog i en gryde og lad koge til sukkeret er helt opløst.

Hæld sukkerlage og balsamico over bærrene og lad dem trække i mindst 1 time.

Server terrinen i skiver sammen med tranebær, salat og brød.

Retten er velegnet til julebuffet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.106 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her