En god mørbradret når du får gæster eller skal hygge med
hele familien. Salaten kan gives til eller serveres som forret.
Til 6 personer. Tilberedningstid: ca 45 min.
#
1 stor eller 2 små svinemørbrad (min 900 g)
1 lille zucchini eller ½ agurk
2-3 løg
1 peberfrugt
500 g champignon
smør/olie til stegning
salt og peber fra kværn
1 spsk citronsaft
2 dl bouillon (af terning)
2 dl cremefraiche
2 tsk soy sauce
finthakket persille
*
1. Fjern hinder og fedt fra mørbraden og skær den i skiver.
Bank dem lidt.
2. Skyl zucchinien eller agurken og skær den i skiver.
3. Pil løgene og skær dem i skiver.
Rens peberfrugten og skær den i strimler.
4. Rens de friske champignon, skær dem i skiver.
5. Brun kødet ca. 2 min. på hver side i smør på en
stegepande.
Drys med salt og peber.
Læg kødet i et dybt fad og hold det varmt.
6. Kom lidt mere fedtstof på panden og lad alle grønsager
svitse under omrøring i ca. 5 min.
Drys med salt og peber.
Læg grønsagerne over kødet.
7. Kog panden af med citronsaft og bouillon.
Tilsæt cremefraiche og soy sauce.
Varm det godt igen- nem og drys rigeligt med persille.
Hæld saucen over kødet.
8. Retten serveres med flûtes eller løse ris.
Hvis du ønsker at servere en forret er et salatfad en »sommerlig-indledning«.