Logo

Let porretærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 gram hvedemel
½ tsk salt
100 gram smør
2 spsk vand

Fyld:
4 store porrer
1 løg
3 æg
200 gram hytteost
1 tsk salt
2 tsk oregano
1 tsk merian
½ tsk peber
100 gram revet ost

Hvedemel og salt blandes.
Smørret smuldres i melet og dejen samles med vand.
Dejen trykkes ud i en smurt tærteform, og der stikkes med en gaffel i dejen.
Tærtebunden forbages ved 200° i ca. 10 minutter.
Hvis du bruger butterdej, skal det ikke forbages. Følg i øvrigt anvisning på pakken.
Porrerne renses og skæres i skiver.
Løget pilles og skæres i tern.
Grøntsagerne lægges på den forbagte tærtedej.
Æggene piskes sammen med hytteost og krydderier.
Æggemassen hældes over tærtefyldet, og der drysses med den revne ost.
Tærten bages i ovn ved 200° i ca. 30 minutter.

Tips: Hvis man synes der mangler lidt kød i retten, kan man med fordel komme 100 gram bacon eller kogt skinke i tærten. Tærten serveres med en grøn salat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.683 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her