1 kogt kylling ( 1200 g eller 500 -600 g kyllingefilet)
250 g champignon
50 g smør
3 spsk hvedemel
ca. 3 dl suppe ( fra kyllingen )
1 ½ - 2 dl fløde
2 skiver skinke ( i små terninger )
1 peberfrugt ( i strimler )
salt, peber, paprika
5 plader frossen butterdej ( 1 pk )
æg til pensling
Befri den kogte kylling for skind og ben og skær kødet i små stykker.
Rens champignonerne og del evt. de største.
Smelt smørret og lad champignonerne snurre heri.
Rør melet i og spæd med suppe.
Rør fløde i.
Lad stuvningen koge igennem. tilsæt kyllingekød, skinke og peberfrugt.
Krydr med salt, peber og paprika.
Lad stuvningen blive kold.
Lad butterdejspladerne tø.
Læg 3 plader side om side, så kanterne går lidt ind over hinanden.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform med den.
Kom den kolde stuvning i.
Rul de resterende plader ud og læg dem over som låg.
Lav evt. blade af resten og " lim " dem på med æg.
Skær et par ridser i låget.
Pensl med æg.
Bag madtærten i den nederste halvdel af ovnen ved 200ºC 35-45 min.