# Råvare til Hvidkålsgryde:
½ hvidkålshoved
3 gulerødder
salt og peberkorn
½ dl vand
300 g hakket svinekød
2 skiver bacon
1 spsk rasp
1 æg
25 g margarine
hakket persille
*
Fremgangsmåde:
Snit kål og gulerødder fint.
Læg halvdelen i bunden af en gryde, tilsæt salt, peberkorn
og vand.
Lav en fars af hakket kød, baconterninger, rasp, æg og lidt
salt og peber.
Form farsen til en stor bolle og læg den op i gryden oven i
de snittede grønsager - kom resten af grønsagerne ovenpå.
Øverst lægges margarineklatter.
Lad så retten småkoge ca. 45 min.
Server med hakket persille på toppen og groft brød til.
Tips: Tilsæt lidt karry, hvis du er glad for dette krydderi.
Længe sad vi og grublede over hvad vi skulle finde på til
denne måneds opskrift. Jo, for det skulle jo gerne være noget rigtig fint! Men
pludselig slog det os: Hvad har de gode gamle danske retter nu gjort? Så derfor
slog vi op i en kogebog af ældre dato, og fandt denne gode gryderet.
Gryderetter er da også sund mad, hvis de består af magert kød eller fisk
svitset i lidt fedtstof, og med masser af grønsager og krydderier. Værsgo' !
......................................................