Hollandsk omelet
2 pakker dybfrossen, optøet hel spinat
smør eller margarine
salt og peber
½ tsk reven muskat
250 g kogt, røget skinke
5 æg
2,5 dl mælk
reven ost til pynt
Tilbehør: Ostestænger - se Tillæg eller ristet brød og smør
*
Vend den optøede, godt afdryppede spinat nogle minutter i smør eller margarine og bred den ud i et stort, smurt ildfast fad.
Drys med salt, peber, muskat og den strimlede eller hakkede skinke.
Pisk æggene sammen og tilsæt den kogende mælk samt lidt salt og peber.
Hæld det over ingredienserne i fadet og stil det 20-25 minutter i en 225°C varm ovn.
Drys med lidt reven ost og server ostestænger eller ristet brød og smør til.
Ostestænger
1 pakke dybfrossen butterdej
1 æg
groft salt
½ spsk kommen
2 spsk reven parmesan
2 spsk reven Emmentaler
*
Optø og udrul dejen efter anvisningen på pakken og skær den ud i stænger på ca. 15x1 cm.
Pensl dem med sammenpisket æg og drys med salt, kommen og de to slags ost.
Læg dem forsigtigt på bageplader, der er skyllet med koldt vand - beregn afstand mellem stængerne.
Bag dem gyldne ved 250°C.