1 mellemstort hvidkålshovede
1 rød 1 grøn og 1 gul peberfrugt
500 g hakket oksekød el. kalv/flæsk
1 ps. gratineringsost (den du bedst kan lide)
Kogevand fra hvidkål
Mælk fx minimælk
Snit hvidkålen - ikke i for små stykker
Kog det i letsaltet vand, gem ca ½ l. af væsken.
Svits det hakkede kød - husk at krydre med salt og peber.
Rens peberfrugterne og skær dem i tern/strimler.
Smør et stort ovnfast fad og kom halvdelen af hvidkålen i.
Fordel det hakkede kød og peberfrugterne over og dæk med resten af hvidkålen.
Lav en alm. hvid sauce af det gemte kogevand og mælk.
Krydr med salt og peber, og hæld det over fadet.
Fordel gratineringsosten over og sæt fadet i ovnen.
Lad det stå ved ca. 180°C til osten er smeltet og har fået farve.
Server evt. et stykket groft rugbrød til.