4 personer. Trykkoger: 12 min. - alm. gryde: 30-40 min. - I ovn: 1-2 timer.
# Ingredienser
25 g smør/margarine
200 g oksekød, hakket
50 g bacon/skinke, hakket
1 løg, hakket
1 spsk persille, hakket
1 tsk hvedemel
salt, peber
½ tsk merian
½ tsk muskatnød, revet
3 dråber tabasco
1 spsk hvidvin eller vand
4 store kartofler, som til bagte
25 g smør/margarine
1 dl bouillon af terning
* Tilberedning
Smelt fedstoffet i gryden.
Svits det hakkede kød et øjeblik heri, til det falder fra hinanden.
Tilsæt bacon eller skinke, løg, persille og svits det med et øjeblik.
Drys melet over og rør det i.
Smag til med krydderierne.
Tilsæt evt. lidt hvidvin eller vand, hvis det synes for stift.
Tag kødfyldet op af gryden.
Skræl kartoflerne, skær den øverste fjerdedel af på kartoflens længste led og udhul dem.
Drys dem med salt og peber og fyld dem med kødet.
Anbring kartoflerne i gryden og lad dem stege et øjeblik i resten af fedtstoffet fra kødstuvningen.
Hæld bouillon ved.
Trykkog 12 minutter - afkøl hurtigt.
Server kartoflerne med en skål salat.