Vi har brugt
svinekød til weekendens lyse gryderet med friske krydderurter. Du kan også
bruge kalvekød eller lammekød. Desserten er en saftig kage med topping af
flødeostecreme og friske sommerbær.
Frikassé med sommergrønt
Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: ca. 1 time Fryse-egnet. (4 personer)
#
1 kg nakkekam,
yderlår eller inderlår af svin
1 l vand eller
urtebouillon
250 g blandede
suppeurter
2-3 laurbærblade
Sauce:
50 g smør
1 dl hvedemel
salt og friskkværnet
peber
Grønsager:
1 stort blomkål (delt
i små buketter)
2 bdt forårsløg (skåret
i små stykker)
2 håndfulde løvstikke
(hakket)
1 bdt persille
(hakket)
Tilbehør:
1 kg nye kartofler
*
Skær kødet i store
terninger og giv det et opkog i bouillon.
Tilsæt suppeurter og
laurbærblade, og kog ved svag varme under låg ca. 40 min. til kødet er mørt.
Si evt. suppeurterne
fra.
Lav saucen: Smelt
smør i en gryde og rør melet i, til det er opsuget.
Tilsæt gradvis
kogelage fra kødet, mens der piskes, og lad saucen småkoge 8-10 min.
Smag til med salt og
peber, læg kødet i saucen og hold det varmt.
Kog blomkål sprød i
letsaltet vand 4-5 min., og tilsæt forårsløgene de sidste 2 min.
Lad grønsagerne
dryppe af i et dørslag, og vend dem i retten sammen med krydderurterne.
Smag til og server
med friskkogte nye kartofler.
TIPS: Hvis
frikasseen skal genopvarmes, skal den koge mindst et par minutter, da der er rå
krydderurter i.
Marcipankage med bær
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 30 min. Kagebunden er fryse-egnet. (1 kage til ca. 8 personer)
#
3 æg
200 g sukker
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g ren rå
marcipan (revet)
Top:
150 g flødeost
naturel
1 dl piskefløde
2 spsk flormelis
evt. ½ stang vanilje
500 g blandede
friske bær (fx jordbær, blåbær, ribs og hindbær)
*
Tænd ovnen på 175 °C.
Pisk æg og sukker
til en tyk creme 5-8 min. med en håndmikser.
Sigt mel og
bagepulver sammen og vend det i dejen sammen med den revne marcipan.
Fyld dejen i en
smurt springform, og bag den i midten af ovnen ca. 30 min.
Stik et træspid i
kagen og tjek om den er gennembagt: der må ikke være rå dej på.
Lad kagen køle lidt
af.
Skyl og tør bærrene
del evt. de største.
Rør flødeost med
fløde, sigtet flormelis og evt. vaniljekorn
Fordel cremen på
kagen og drys bærrene ovenpå.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin