Disse frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat er totalt
retrolækkert også på en varm dag.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 30 min.
# Ingredienser
Frikadeller:
300 g hakket svinekød eller svine- og kalvekød
1-2 løg, hakket
1 æg
1 dl havregryn
1 dl vand, mælk eller fx mørk øl
½ tsk salt
¼ tsk peber
1 spsk olie
Kartoffelsalat:
400 g kolde, kogte kartofler
½ rødløg
2 dl fromage frais, skyr eller anden fast surmælksprodukt
1 citroner
50 g optøede, frosne ærter
salt og peber
*
Kog kartoflerne og lad dem afkøle
Skær kartoflerne i passende stykker
Pil løget og skær det i tynde både eller tern
Smag surmælksproduktet til med citronsaft, salt og peber
Vend kartofler, løg og ærter i dressingen
Tilsæt evt. skyllet, grofthakket persille. Smag til
Pil løg til farsen. Riv eller hak det fint
Bland kødet med alle ingredienserne på nær olien, som skal
bruges til stegning.
Rør farsen til den er sammenhængende og kan formes til
frikadeller med en spiseske.
Lad olien blive varm på en stor pande ved god varme.
Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når de første
frikadeller kommes på panden.
Brun dem 2 minutter på hver side, skru ned til middel varme
og steg dem ca. 4 minutter på hver side.
De skal være brune og gennemstegte.
Skær fx én over og check, om den er gennemstegt
Tips: I stedet for ærter kan kartoffelsalaten tilsættes
radiser, rå eller let kogt blomkål eller broccoli. Vælg efter lyst og årstid.
Det er kun fantasien, der sætter grænser. En rest kold kartoffelsalat kan også
bruges i madpakken næste dag.