4 skiver kogt, røget skinke
Røræg:
4 æg
1 spsk smør
4 spsk fløde
4-5 spsk mild ost
5 store flåede, hakkede tomater
2 spsk olie
1 fed knust hvidløg
1 hakket løg
lidt basilikum
friske, klippede løvstikkeblade
Til rørægget piskes de hele æg med fløde og peber og kommes i en gryde med det smltede smør.
For svag varme letstivner æggemassen, og rør langsomt og stille i massen.
Når den er som en lidt ujævn creme, tages gryden fra varmen og eftervarmen stiver yderligere æggene, der nu, mens de stadig er cremede, tilsættes salt og fordeles på de 4 skinkeskiver, der foldes sammen og lægges i et ovnfast fad.
På en pande varmes olien let, og heri steger det hakkede løg og hvidløg, sammen med krydderurter, salt og peber.
Heri blandes de hakkede tomater, og det hele småkoger i nogle minutter.
Fordeles over skinken, der nu gratineres i ovnen med den revne ost i ca. 10 minutter midt i ovnen og ved 235°C.